Johanna

Johanna Sjunnesson är en väletablerad cellist med hemvist i Sveriges Radios Symfoniorkester sedan 1999. Som kammarmusiker har Johanna turnerat i Europa, gjort inspelningar för radio och TV såsom en dokumentär om stråkkvartetten Tämmelkvartetten och spelat in CDs för Warner Music.

Nyfiken

Utforskandet av olika musikaliska uttryck och format är en stark drivkraft hos Johanna. Vid sidan om de stora scenerna inriktar sig Johanna även på det mindre och mer intima formatet. Ett sätt att musicera som ger henne möjlighet att komma nära sin publik. Det kan vara i form av vinprovningar med musik, privata minikonserter hemma i någons vardagsrum eller andra ”annorlunda konsertupplevelser”.

Konsert & event

Trettondagskonsert i Berwaldhallen, Kulturnatten och Blue House Jazz på Stockholms Konserthus är exempel på tillfällen då Johanna framträtt som solist. Hon har gjort soloframträdanden på Grammisgalor, Polarprisbankett, på Cirkus och Stadshusets Blå Hallen, flertalet i TV-sändning och inte sällan med kungligheter i publiken.

Samarbeten

Som medlem i sextetten Svenska Stråkensemblen samarbetar Johanna med Malena Ernman. De har framträtt med Tommy Körberg, Lill Lindfors, Sarah Dawn Finer, Mikael Samuelson, Lasse Berghagen, Nils Landgren och många andra artister. Även jazzvirtuosen Magnus Lindgren har anlitat dem för ett spännande möte mellan jazz och klassiskt  på Konserthuset i Stockholm.

 Pop 

Johanna medverkar på skivor och inspelningar med ett stort antal artister och även framträtt live med Kanye West, Michael Buble, Disturbed, Benny Andersson och många andra stora stjärnor.